عجایب در فرهنگستان هنر ادامه دارد

عجایب در فرهنگستان هنر ادامه دارد
نوشته شده در 1397-12-07

علی منتظری رئیس گروه هنرهای نمایشی فرهنگستان هنر شد

نابغه ی سلامت همگانی در راس گروه هنرهای نمایشی!
 
در لابه لای اخبار فرهنگی یکی دو روز اخیر، یک خبر عجیب هنری پنهان شد و آنگونه که باید به آن پرداخته نشد؛ علی منتظری، مدیر سالهای دور مرکز هنرهای نمایشی، رئیس گروه نمایش و هنرهای نمایشی فرهنگستان هنر شد! باور کنید این موضوع همانقدر عجیب است که مثلا بهزاد فراهانی، بازیگر نام آشنای تئاتر، رئیس گروه پزشکی هسته ای در فرهنگستان علوم پزشکی شود!
نگاهی به مدارج و مدارك تحصیلی دکتر منتظری داشته باشیم:
 
١ .اخذ مدرک ديپلم رياضي در سال ١٣٥٥
٢ .اخذ ديپلم علوم طبيعي در سال ١٣٥٦ و سال ورود به دانشگاه
٣ .اخذ مدرک کارشناسي علوم آزمايشگاهي در سال ١٣٦٣ از دانشگاه علوم پزشكي ايران
٤ .اخذ گواهينامه عالي علوم بهداشتي (H.P.M (در سال ١٣٧٢ از دانشگاه گلاسکو انگلستان
٥ .اخذ درجه دکتري (D.Ph (در رشته سلامت همگاني با گرايش اپيدميولوژي از دانشگاه گلاسکو انگلستان در 
سال ١٣٧٥ 
٦ .اخذ فلوشيب سلامت همگاني از کالج سلطنتي پزشکان انگلستان (FFPH (در سال ١٣٨١
 
فرهنگستان ها یا همان آکادمی های کشورهای مختلف ساحتی علمی دارند و محل گرد آمدن استادان و متخصصان مرتبط هستند.فرهنگستان هنر یا همان آکادمی هنر جمهوری اسلامی ایران هم یک سازمان کاملا آکادمیک و علمی در حوزه هنر است که وظیفه پژوهش و سیاست گذاری در حیطه هنر را به عهده دارد. با نگاهی به هنرمندان و استادان سالهای نه چندان دور فعال در این سازمان درخواهید یافت که تنها هنرمندان طراز اول فرصت حضور در این فرهنگستان را پیدا کرده اند. شادروانان مرتضی ممیز، عزت الله انتظامی، شعرباف، گنجینه و همینطور چهره هایی چون مجید مجیدی، مجید درخشانی، محمد رضا شجریان، آیدین آغداشلو و غیره تنها مشتی از خروار هستند که فرهنگستان هنر شاهد حضورشان بوده است.
علی منتظری در دوره ی آشفته ای به ریاست مرکز هنرهای نمایشی وقت منصوب شد و با بهره گیری از هوش و پشتکار خود عملکرد مناسب مدیریتی از خود به جا گذاشت. اما او هیچگاه هنرمند یا نظریه پرداز هنرهای نمایشی نبود و پس از اتمام ماموریت و تحویل پست ریاست مرکز هنرهای نمایشی دیگر به سراغ تئاتر نرفت و در خانه دیرینه خود، جهاد دانشگاهی به کار خود ادامه داد، به عنوان یکی از نوابغ علوم اجتماعی در پزشکی انتخاب شد و در نهایت همانجا بازنشسته شد.
آخرین حضور منتظری در یک جمع تئاتری به شنبه هفته گذشته برمی گردد که او پس از سالها دوری از فضای تئاتری برای بیان تجربیات مدیریتی خود در تاسیس سازمان تئاتر به تئاتر شهر رفت و همانجا به صراحت اعلام کرد از همان سالها دیگر از این فضا دور بوده و اصولا در جریان ماوقع تئاتر نیست و بنابر اصرار مریم معترف و برای در اختیار قراردادن تجربیات خود به نشست آمده و حتی بسیار زودتر از دیگران جلسه را ترک کرد.
در هشت سال گذشته که ریاست این فرهنگستان به محمد علی معلم دامغانی سپرده شده بود، یکی از ایرادات اهل هنر بی ربطی ریاست یک شاعر بر فرهنگستان هنر بود. معلم در عمل هم بر این انتقاد صحه گذاشت و در طول ریاست او این فرهنگستان هم فرهنگستان هنر بود، هم زبان و ادب پارسی و در عین حال هیچکدام هم نبود! هر چند قرابت شعر با هنر بسیار بیشتر از پزشکی است!
علیرضا اسماعیلی، سرپرست فعلی فرهنگستان هنر پیشتر سمتهایی چون مدیر انتشارات، معاون پژوهشی، دبیری و سرانجام معاونت هنری این سازمان را به عهده داشته و با وجود تحصیلات و تجربیات ش در حوزه تاریخ، با فضای هنری این سازمان بیگانه نیست.اما این که او با کدام شناخت و مشورت کدام مشاور یا مشاوران،  علی منتظری را در یک سمت علمی بی ربط قرار می دهد، جای تامل دارد. آیا این انتخابی از سر جهل است و یا او آگاهانه یکی از علمی ترین جایگاه های هنری کشور را در اختیار مدیری سیاسی قرار داده؟ کاش سرپرست رفیع ترین جایگاه هنری کشور تامل بیشتری برای پر کردن کرسی های وزین آکادمی هنر داشته باشد. شاید دکتر منتظری با کناره گیری از این سمت بتواند عقلانیت را به این نوع انتصاب ها باز گرداند.
بازدید : 404 بار